40. Balatoni Ankét

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület, mint társszervező 2019-ben is megrendezi a hagyományos őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját. XX. századi problémák megoldása XXI. századi módszerekkel a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén címmel.

Az idén 40. alkalommal kerül megrendezésre az ankét. Ez a jubileum adja az aktualitását annak, hogy számot vessünk, milyen problémákkal kellet megküzdenünk az elmúlt évtizedekben, és hogy a mai tudásunkkal hogyan oldanánk meg ezeket. Természetesen nem csak nosztalgiázni szeretnénk, hanem a sokszor mára már feledésbe merült, múltban szerzett tapasztalatainkat kívánjuk felfrissíteni és a mai tudásunkkal kiegészíteni. A múlt, melyben a problémák gyökereznek, a jövő, melytől a megoldásokat reméljük és a jelen, ahol a kihívásokra azonnali válaszokat kell adnunk. Az ankét keretében megpróbáljuk ezeket az „időzónákat” összehozni, és hasznos iránymutatást adni a napi munkánkhoz. Természetesen idén is foglalkozunk a jogi szabályozás és a szabványosítás kérdéseivel, melyek nélkül nem lehet meghozni műszaki döntéseket.

Az ankét továbbképzésként való elfogadtatása a Magyar Mérnök Kamaránál folyamatban van.

Az ankétot, az alábbi témakörökben, egymást követő szekcióüléseken kívánjuk lebonyolítani.

A témakörök:

  1. Iparpolitikánk aktuális kérdései, a jogi szabályozás hogyan segíti a műszaki fejlődést, képzést
  2. Az elmúlt negyven év kihívásai a nyomástartó rendszerek életéből
  3. A közelmúltban történt nyomástartó rendszer meghibásodások és javítások tanulságos esetei
  4. Korrózió az „örök ellenség”
  5. Mesterkurzus a korszerű szerkezeti anyagok kiválasztásáról
  6. Fórum: Szakemberek kérdeznek az egyes szakterületek szakértőitől, aktualitásokról

Az ankéton immár harmadik alkalommal kerül sor a „Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért Díj,” átadásra, melyet a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum alapított 2016-ban az ankét rendszeres résztvevőinek javaslatára.

Az első öt szekciókban 20-25 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk a kollégák jelentkezését is a mellékelt jelentkezési lapon. A fórum során lehetőség adódik a hallgatóságot érintő bármely szakkérdés megvitatására.

Részvételi díj szállással:  

1 ágyas szobában történő elhelyezés esetén            108.000,- Ft+ÁFA/fő

2 ágyas szobában történő elhelyezés esetén             98.000,- Ft+ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza az előadások látogatását, az ankét előadásainak anyagát elektronikus formában (pendrive), a kiállítás megtekintését, 2 éjszakai szállást, 3 munkaebédet, 2 vacsorát, frissítőt az előadások szünetében, és a szervezés költségeit. A szállásköltség tartalmazza a reggelit, és a wellness rész egyes szolgáltatásait.

Szállás nélkül

3 nap                       78.000,- Ft+ÁFA/fő

1 nap                       46.000,- Ft+ÁFA/fő

Magában foglalja – a vacsorák, szállás és wellness-rész  kivételével – a fenti szolgáltatásokat.

Kiállítói díj:  45.000,- Ft+ÁFA/stand (kb. 6 m2)

Kedvezmények:

  • Egy munkahelyről 3-nál több jelentkező esetén a 3. 4. 5. főnek 15%, az 5. fő felett 25%
  • A GTE és a MAHEG egyéni tagsággal rendelkezők a részvételi díjból 4.000 Ft +ÁFA engedményt kapnak. A kedvezmény csak egy tagságra érvényesíthető.
  • Aki csak előadás tartása céljából vesz részt a konferencián, az előadása napján térítésmentesen vehet részt a rendezvényen.

A részvételi díj befizetése a GTE központja által kibocsátott proforma számla átutalással történő kiegyenlítésével, vagy a regisztráció során készpénz befizetéssel történhet.

Az ankét szervezéssel (jelentkezés, szállás, számlázás) kapcsolatos kérdéseivel Funk Orsolya GTE szervezőhöz fordulhat, (tel.: +36-20-491-9111, e-mail: penzugy@gteportal.eu).

Az ankét lebonyolításával kapcsolatos szakmai kérdésekben Kurucz Botond (MOL Nyrt. Százhalombatta) ad felvilágosítást (tel.: +36-20-981-1481, e-mail: BKurucz@mol.hu).

Kérjük, hogy a jelentkezési szándékát időben (akár előzetes bejelentkezéssel is) jelezze, mert ezzel nagymértékben megkönnyíti a szervezési munkát.

Jelentkezési határidő: 

Előadásra: 2019. július 15.

Résztvevőnek: 2019. október 12.

Jelentkezési cím:

Funk Orsolya

tel.: +36-1-201-7380, +36-20-491-9111,               fax: +36-1-202-0252,

e-mail: penzugy@gteportal.eu,                            posta: GTE, 1371 Budapest, Pf.: 433

Előadásokkal kapcsolatban felvilágosítást ad és egyben az előadások leadási címe:

          Ilinyi János

tel: +36-20-932-4363      e-mail: jilinyi@digikabel.hu

Lehetőség van on-line regisztrációra is a http://www.gteportal.eu/rendezveny.php oldalon.

A jelentkezési lap másolható. Amennyiben úgy gondolja, hogy az ankét kollégái körében is érdeklődésre tarthat számot, úgy kérjük, adja tovább.

Nincs tartalom.

1
Keresztnév Vezetéknév Organization
Alexandra Kiss asdf