2022. november 17-19.

42. Balatoni Ankét

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület, mint társszervező 2022-ben is megrendezi, hagyományos formában, az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját. Kihívások és válaszok a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén címmel.

Az elmúlt világjárvány kapcsán szinte minden területen átértékeltük az eddigi tevékenységünket. Új energiaforrások kerültek előtérbe, a fizikai munkaerő korlátlan elérhetősége bizonytalanná vált, ezért felértékelődött a robotizáció. Új szerkezeti anyagok terjedtek el melyek megmunkálásához új technológiákra volt szükség. A vegyiparban, olajiparban megjelenő új eljárások is új megoldásokat igényeltek. Természetesen idén is foglalkozunk a jogi szabályozás és a szabványosítás kérdéseivel, melyek nélkül nem lehet meghozni műszaki döntéseket. Az ankét továbbképzésként való elfogadtatása a Magyar Mérnöki Kamaránál folyamatban van. Az ankétot, az alábbi témakörökben, egymást követő szekcióüléseken kívánjuk lebonyolítani.

A témakörök:

1. Iparpolitikánk aktuális kérdései, a jogi szabályozás hogyan segíti a műszaki fejlődést, képzést
2. A hidrogén hatása a szerkezeti anyagainkra
3. A növelt szilárdságú szerkezeti anyagok felhasználásának lehetőségei
4. A robotok alkalmazásának lehetősége iparágunkban
5. Mesterkurzus a karbantartásban alkalmazható korszerű kézi szerszámokról
6. Fórum: Szakemberek kérdeznek a mérnök képzésről, mérnök tovább képzésről a műszaki felsőoktatás vezetőitől

Az ankéton immár ötödik alkalommal kerül sor a „Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért Díj” átadásra, melyet a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum alapított 2016-ban az ankét rendszeres résztvevőinek javaslatára. Az első négy szekciókban 20-25 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk a kollégák jelentkezését is a mellékelt jelentkezési lapon. A fórum során lehetőség adódik a hallgatóságot érintő bármely szakkérdés megvitatására.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

42. BALATONI ANKÉT FELHÍVÁS (.pdf)
JELENTKEZÉSI LAP (.pdf)
X
X