Korszerű ívhegesztő áramforrások mesterkurzus IV.

2023. március 23-án a Dunaújvárosi Egyetem ad otthont a MAHEG mesterkurzus-sorozata immár negyedik rendezvényének. Az esemény a korszerű ívhegesztő áramforrások hatékony alkalmazásának lehetőségeit és korlátait feltáró hat részből álló sorozat 2023. évi első programját jelenti.

Az első három rendezvény nagy érdeklődés mellett, a meghívott, előadást és gyakorlati bemutatót, konzultációt vállaló forgalmazók aktív részvételével zajlott. Visszaigazolta a szervező várakozását, miszerint a hazai iparban meghatározó szerepet játszó ívhegesztés korszerű alkalmazásainak, áramforrásainak áttekintése egy továbbképző program, a mesterkurzus keretében indokolt és szükséges.

A negyedik program a MIG/MAG-hegesztés zárlatmentes anyagátvitelének kérdéskörére fókuszál. Az elektronikus áramforrások a zárlatmentes anyagátvitel számára is támogatnak új eljárásváltozatokat: az impulzusos anyagátvitelt vezérlő áram hullámalakjának módosításával, illetve az áramforrás nagy dinamikája révén lehetővé váló, nagy leolvadási teljesítményű (nagy hőáramsűrűségű) alkalmazások megbízhatóságának és reprodukálhatóságának javításával. Felkért előadóink: Bodorkós Gergely (Rechnen Hegesztőház Kft.) az áramimpulzus paraméterei és a varratképzés között összefüggésekről, Lakos Szabina (Crown International Kft.) a modulált impulzusos MIG/MAG-hegesztés alkalmazásáról és Nagy Ferenc (Rehm Hegesztéstechnika Kft.) a módosított finomcseppes és bemerülő anyagátviteles hegesztésről.

Az előadásokhoz kapcsolódóan a Lorch, a Cloos és a REHM hegesztőgépek bemutatása mellett további kiállítók is jelezték részvételüket: az ESAB, az EWM, a Kemppi, a Lincoln-Electric, a Fronius és a Panelectrode ER23 Kft.

A regisztrált résztvevők számára lehetőség nyílik a kredit gyűjtésre, az EWE/IWE diplomás hegesztőmérnököknek diplomájuk 3 évenként esedékes tanúsításához. További információ és regisztrációs lehetőség az Egyesület www.maheg.hu felületén érhető el.

Minden érdeklődőt várunk mesterkurzusunkon.