3rd IIW ICWAM Nemzetközi Konferencia

2022. június 8-9. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Francia Hegesztési Intézet (Institut de Soudure) szervezésében az ICWAM (International Congress on Welding, Additive Manufacturing and Associated Non-destructive Testing) konferencia. A konferencia helyszíne az Institut de Soudure székhelye: Paris Nord, 90 rue des Vanesses, Fr-93420 Villepinte.

Hogyan készülnek az alkatrészek 2030-ban? Hogyan fogják az új technológiák átformálni és felügyelni a gyártási folyamatokat? Hogyan érintik az alkatrészek tervezését és a teljes életciklus tervezést? A konferencia ezekre a kérdésekre is választ kíván adni.

Az additív gyártás (AM) közelmúltbeli térnyerése számos ipari ágazatban új fejlesztések előtt nyitotta meg a teret. Az ezen eljárással készült szerkezetek integritásának tudományos alapjai nagymértékben támaszkodnak a hegesztett kötésekkel kapcsolatos közel évszázados tapasztalatokra. Az anyagtudomány, a hegesztés és az additív gyártás közötti szinergiák a szerkezet teljes életciklusában fellelhetők, a folyamatmodellezéstől az alkatrészek roncsolásmentes vizsgálatán (NDT) keresztül a minőségellenőrzésig és megfelelőség-értékelésig. A gyorsütemű fejlődés indokolja az új eljárások, anyagok és hibrid technológiák bemutatását.

A konferencia célja az új tudományos eredmények bemutatása, valamint a kutatók és az ipari szakemberek közötti párbeszéd elmélyítése az additív gyártás széleskörű elterjedésének elősegítése érdekében.

Az érdeklődő szakemberek a rendezvény részleteiről a https://icwam.com/ honlapon tájékozódhatnak. A rendezők fenntartják azt a jogot, hogy a járványhelyzettől függően a konferenciát hibrid formában rendezik meg.