David Landon IIW Elnök halála

2021. november 16.-án érkezett a szomorú hír, hogy David Landon, a Nemzetközi Hegesztési Intézet (IIW) elnöke feladatának ellátása közben tragikus hirtelenséggel elhalálozott. Az IIW Igazgatósága és nemzetközi közössége egy karizmatikus vezető és egy barát elvesztését gyászolja.

David Jay Landon 1958. május 28-án született Rochesterben, Michigan államban (USA). Hegesztőmérnöki diplomáját 1981-ben szerezte meg a LeTourneau Egyetemen (Longview, Texas (USA)). Több mint két évtizeden keresztül a Vermeer Corporation hegesztési menedzsereként dolgozott. 2007 és 2017 között az American Welding Society (AWS) igazgatótanácsának tagjaként tevékenykedett, majd 2020-ben az IIW elnökévé választották 3 éves időtartamra.

Elnöksége alatt a COVID-19 világjárvány következtében az IIW-nek számos – eddig még nem tapasztalt – nehézséggel kellett szembenéznie. Bölcsessége, tisztánlátása és a nemzetközi hegesztési közösség iránti elkötelezettsége segített elhárítani az akadályokat.

Az IIW online megemlékező ülést tart 2021. december 14-én, melyen a Magyar Hegesztési Egyesületet Dr. Gáti József elnök, Prof. Jármai Károly IIW MNB elnök és Borhy István IIW MNB titkár képviseli. Emlékét megőrizzük!

Az IIW Igazgatósága az Alapszabályban biztosított felhatalmazással élve – átmeneti intézkedésként – Sorin Kellert, a svájci SVS-ASS igazgatótanácsának tagját választotta megbízott elnöknek a soron következő 2022. júliusi havi IIW Közgyűlésig.