Ifjan – Éretten –Öregen – Fehérvári Attila

Ismét egy új kiadvánnyal gyarapodott az „Ifjan – Éretten – Öregen” című sorozat: megjelent Fehérvári Attila életét és a szakmai munkásságát bemutató kötet. A hagyományoknak megfelelően Dr. Tóth László professzor „beszélgetőtárs” közreműködésével összeállított, mintegy 286 oldal terjedelmű könyv gazdag képanyaggal illusztrálva vezeti végig az olvasót Fehérvári Attila több mint 80 éves életpályáján.

A kötetben 80 kérdésen át követheti az Olvasó Fehérvári Attila életének alakulását, majd a mellékletek adnak betekintést többek között az iskolai tanulmányaiba, a kapott elismerésekbe, a külföldi utazásaiba, a publikációkba, majd tájékozódhatunk a kutatási jelentésekről és a megbízásokról. A kiadvány külön értéke, hogy az életpálya szakaszainál a szerző kitekint a hazai és nemzetközi környezet eseményeire, beágyazza az életrajzi adatokat a kor meghatározó történéseibe.

Fehérvári Attila szakmai tevékenysége összekapcsolódott barátja, Rittinger János munkásságával. Így nem meglepő, hogy a könyv második részében kapott helyet néhai Rittinger János életének mozaikjait bemutató rész, melyben „egy nem lezárt és feldolgozott élet rövid tényeivel találkozhat a Tisztelt Olvasó”.

„Fehérvári Attila Ifjan – Éretten – Öregen” kötetet bátran ajánlható pályatársainak, tanítványainak, az ifjú szakembereknek, akik koruknak és érdeklődési körüknek megfelelően történelmi környezetbe ágyazva ismerhetnek meg két gazdag szakmai életpályát.

Kérjük, aki érdeklődik a kiadvány iránt, szándékát jelezze a maheg@maheg.hu e-mai címen, a példányszám megjelölésével.