MAHEG évzáró ünnepi ülése

A hagyományoknak megfelelően 2021. december 15-én került sor az Egyesület évzáró ünnepi ülésére, mely ez alkalommal hibrid módon jelenléti és skype kapcsolat útján került megszervezésre.

A megnyitót követően lehetőség nyílt arra, hogy az Egyesület által alapított kitüntetéseinek januári konferencián csak „virtuális átadását” követően az Egyesület érdekeinek előmozdításában és az emberi értékek gyarapításában kifejezett példamutató tevékenységet végzettek elismerésére sor kerüljön.

A 2020. év Legaktívabb Egyesületi Tag oklevelet vehette át Dr. Kővágó Csaba, míg a kiemelkedő szakmérnöki diplomamunkájáért Dr. Varbai Balázs, BSc szakdolgozatáért Sarkantyus Ádám részesült Rittinger János Díjban. Az oklevelek mellé a Crown International Kft., valamint a Lincoln Electric Magyarországi Képviselete által felajánlott egy-egy inverteres áramforrást vehetik át.

A 2021. év Legaktívabb Egyesületi Tag díjban ez alkalommal Abaffy Károly gépészmérnök, hegesztő szakmérnök részesült, a MAHEG Hegesztés Munkavédelmi Szakbizottságban, az IIW VI. Bizottságában végzett megfigyelői munkájáért, a nagy energiasűrűségű eljárások, az ipari gázok, a gázellátó rendszerek, illetve az additív gyártás témakörű előadásai elismeréséül.

A karácsonyi hangulatot idéző találkozón az Egyesület elnöke áttekintette 2021. év eseményeit, a résztvevők betekintést nyerhettek prezentációk segítségével a MAHEG Ifjúsági Fóruma, valamint a Nemzetközi Hegesztési Intézet, az IIW MAHEG Magyar Nemzeti Bizottság munkájába. Tájékozódhattak a VAE2022. a 4rd International Conference on Vehicle and Automotive Engineering, illetve a XXXI. Nemzetközi Hegesztési Konferencia programjáról, valamint az Egyesület 2022. évi további programjairól. Ez utóbbiakat az alábbi táblázat foglalja össze.

Az Egyesület új tagjai, és akik még nem rendelkeztek MAHEG kitűzővel, ez alkalommal átvehették azokat. A tájékoztatókat baráti beszélgetés követte egy-egy sütemény, szaloncukor elfogyasztása mellett.

Végezetül az Egyesület elnöke mindenkinek megköszönte az egész éves munkát, majd boldog, békés, meghitt karácsonyi ünnepeket, és sikerekben bővelkedő, egészségben megélhető Új Esztendőt kívánt!