Korszerű ívhegesztő áramforrások mesterkurzus V.

25Máj08:0016:00Korszerű ívhegesztő áramforrások mesterkurzus V.

Esemény részletei

A Magyar Hegesztési Egyesület fontos feladatának tartja, hogy tagjai számára lehetőséget nyújtson ismereteik frissítésére és bővítésére. A korábbi, sikeres rendezvények folytatásaként újabb mesterkurzusok szervezését határoztuk el. Ennek keretében kerül sor a hazai iparban meghatározó szerepet játszó ívhegesztés korszerű alkalmazásainak áttekintésére.

Az elektronikus ívhegesztő áramforrások új korszakot nyitottak az ívhegesztés alkalmazásában. Egy sor új eljárásváltozat jelent meg, és a felhasználók – megfelelő ismeretek birtokában – a választott hegesztési eljárás optimális alkalmazását támogató, új lehetőségekhez jutnak. A korszerű hegesztőberendezések célszerű megválasztásához és az általuk kínált lehetőségek optimális hasznosításához szükséges ismereteket egy mesterkurzus-sorozattal kívánjuk elérhetővé tenni az érdeklődők számára.

A Korszerű ívhegesztés mesterkurzus-sorozat témakörei:

  1. I. Elektronikus hegesztő áramforrások felépítése, energetikai jellemzői, működése, hegesztést támogató funkciói, kezelése (Dunaújváros, 2022. április 24.)
  2. II. A hegesztőív szerepe varratképzésben: a teljesítménymodulációs (waveform controlled) hegesztés változóinak hatása a varratképzésre (Dunaújváros, 2022. szeptember 15.)
  3. III. Teljesítménymodulációs (waveform controlled) MIG/MAG-hegesztés. I. rész: Kis hőbevitelű hegesztés/ívforrasztás (Dunaújváros, 2022. november 10.)
  4. IV. Teljesítménymodulációs (waveform controlled) MIG/MAG-hegesztés. II. rész: Zárlatmentes anyagátvitel – eljárásváltozatok (Dunaújváros, 2023. március 23.)
  5. V. Teljesítménymodulációs (waveform controlled) MIG/MAG-hegesztés. III. rész: Összetett eljárásváltozatok, kombinált munkarendek (Dunaújváros, 2023. május 25.)
  6. VI. Teljesítménymoduláció alkalmazása TIG-hegesztéshez (előkészítés alatt)

Az elméleti előadásokat a témakörhöz kapcsolódó gyakorlati bemutatók mellett konzultációk követik, amelyre az előadások témájához kapcsolódó berendezéseket vagy szolgáltatásokat kínáló forgalmazók is meghívást kapnak.

Az I. részben bemutattuk, hogy a hagyományos áramforrást jellemző statikus és dinamikus tulajdonságok határozzák meg a hegesztőív tulajdonságait (a hegesztési tulajdonságokat), ennek megfelelően a hegesztőívet az áramforrás specifikus terheléseként határoztuk meg („stabil munkapont” követelménye).

A II. részben áttekintettük a hegesztőív lényeges fizikai tulajdonságait, amelyek teljesítménymodulációval befolyásolhatók. Bemutattuk a hullámalak-vezérlés működését és alkalmazásának gyakorlatát, a modulált hegesztés szerepét a varratképzésben, illetve a hegesztési folyamat szimulációjához használt hőforrásmodelleket, különös tekintettel alkalmasságukra a teljesítménymodulációs hegesztés alkalmazására.

 A III. részben a rövidzárlatos anyagátvitel korszerű változataival lehetett megismerkedni, amelyek a folyamat stabilitását, a hőbevitel csökkentését, illetve bizonyos mértékű adaptivitását szolgálják.

A IV. rész a zárlatmentes anyagátvitel meghatározható eljárásváltozatait mutatta be, amelyek a konzervatív terminológia szerint a szórt- vagy permetes íves tartományba esnek.   

A mesterkurzus következő részére 2023. május 25-én, csütörtökön kerül sor, ezúttal is a Dunaújvárosi Egyetemen. Megtiszteltetésnek vesszük, ha elfogadja meghívásunkat erre a programra, és részt vesz a rendezvényen.

A tervezett program

MIG/MAG-hegesztés III. rész. Összetett eljárásváltozatok, kombinált munkarendek

Dunaújváros, 2023. május 25.

9:00 – 9:30 Bevezető előadás: Összetett eljárásváltozatok, kombinált munkarendek [Kristóf Csaba, MAHEG]

9:30 – 10:00 Váltakozó polaritású MIG/MAG-hegesztés: ColdWeld [Lakos Szabina, Crown International Kft.]

10:00 – 10:30 Kávészünet

10:30 – 11:00 Irányított huzalelőtolás: CMT, CMT Advanced (Pulse) [Somoskői Gábor, Froweld Kft.]

11:00 – 11:30 Üzemmódok kombinációja: MAX position [Kása Zoltán Corweld Plus Kft.]

11:30 – 12:30 Büfé

12:30 – 16:00 Bemutatók, konzultáció

  • Crown International Kft. (Cloos Quineo NextT 452AC)
  • Corweld Plus Kft. (Kemppi)
  • Froweld Kft. (Fronius)

További kiállítók: szervezés alattA szervezők fenntartják a program (elkerülhetetlen) változtatásának jogát.

Több

Idő

(Csütörtök) 08:00 - 16:00(GMT+02:00)

Helyszín

Dunaújvárosi Egyetem

Other Events

Account details will be confirmed via email.