MAHEG Évzáró Ünnepi Ülés 2022.

Az Egyesület 2022. december 14-én 16.00 órai kezdettel rendezte meg az immár hagyományos Évzáró Ünnepi Ülését, melyre ez alkalommal is meghívást kaptak tagjaink, gazdasági partnereink.

Az Elnökség döntésének megfelelően a rendezvény hibrid üzemben került lebonyolításra, így lehetőség nyílt arra, hogy azon kollégák, akik személyes jelenlétet valamely okból nem tudják vállalni, bekapcsolódhassanak az Óbudai Egyetem fsz. 45. Tanácstermében megrendezett eseménybe.
Az online csatlakozási nehézségek leküzdését követően a meghirdetett program szerint az Egyesület 2022. évi tevékenységéről szóló elnöki prezentációt követhették nyomon a résztvevők, majd a 2022. év Legaktívabb Egyesületi Tagja díj átadása került sor Kristóf Csaba tagtársunk részére.

„Szakmai pályája során mindvégig jelentős szerepet vállalt és jelenleg is vállal a hazai hegesztési kultúra fejlesztésében, az ismeretek átadásában, miközben az ifjúság nevelése, az oktatás iránti elkötelezettség jellemezi. Jelenleg is több egyetemen (BME, ÓE, ME, NyE) meghívott oktatóként vesz rész a nemzetközi és európai hegesztőmérnök (E/IWE), és hegesztéstechnológus (E/IWT) képzésben.

Az idei évben a MAHEG Hegesztés Munkavédelmi Szakbizottságának elnökeként gyakorlatilag egyedül dolgozta ki azt az új HBSZ koncepciót, amely alapján remélhetőleg az érintett Minisztérium közreműködésével hamarosan egy korszerű
Biztonsági Szabályzat megalkotására kerülhet sor. 2022-ben kezdeményezésre indult el az a Korszerű hegesztési áramforrások hat részesre tervezett mesterkurzusa, amelyből az idén már három rész a Dunaújvárosi Egyetemen megrendezésre került. A sorozat igen nagy sikerű a gyakorló hegesztőmérnökök körében, mindhárom alkalommal 60-70 fő vett részt a programokon. Ennek a
rendezvénysorozatnak Csaba a motorja, állandó előadója, mind a program összeállítását, mind a szponzorok, gyakorlati bemutatók megszervezését gyakorlatilag egyedül végezte.” – hangzott el a méltatás alelnök úr részéről.
Az elismerő oklevél átadása után Kristóf Csaba „A Hegesztés Munkavédelme (Szak)bizottság, azaz a HBSZ rövid története” címmel, prezentációval egybekötött tájékoztatót tartott. Ezt követően beszámoló hangzott el a Bizottság titkárának előadásában a Nemzetközi Hegesztési Intézet, az IIW MAHEG Magyar Nemzeti Bizottság munkájáról, majd a 2023. évi terveket ismertette az Egyesület alelnöke.
A programot – a karácsonyi és újévi köszöntések után – baráti beszélgetés zárta.