Megkezdődött a Hegesztési Konferencia szervezése

A Magyar Hegesztési Egyesület 2022. május 19-21. között megrendezi a XXXI. Nemzetközi Hegesztési Konferenciát Kecskeméten, melynek fő támogatója a Flexman Robotics Kft. és a Linde Gáz Magyarország Zrt.

A szervezők a kétévente megrendezésre kerülő konferencia tematikájának középpontjába „A kötés-, a termikus és vízsugaras vágás -technológiák korszerű anyagai és eljárásai az IPAR 4.0 tükrében” kérdéskört helyezték. A konferencia szakmai területe − a fentiekben meghirdetettek mellett − új témakörökkel is bővült, így az additív gyártás, az automatizálás és robottechnológia, és a digitalizáció, az okos gyár legújabb eredményeinek bemutatása is teret kapott.

A szakmai programot a konferencia fő témaköreihez kapcsolódó plenáris jellegű, a Programbizottság által felkért előadók előadásai (25-30 perc időtartamban), bejelentkezett előadások (15-20 perc időtartamban), és szakterületi fórumok képezik.

A konferencia − Prof. Dr. Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter fővédnöksége mellett − 2022. május 19-én, csütörtökön délelőtt fakultatív a házigazda Neumann János Egyetem a laboratóriumai helyszíni látogatásával kezdődik, amelyet csütörtök délután, péntek egész nap, valamint szombat délelőtt szekcióülések követnek a későbbiekben kiadásra kerülő program szerint.

A konferencia a hagyományoknak megfelelően alkalmat biztosít a MAHEG által kiírt diplomafeladat pályázatok díjainak, valamint az Egyesület elismeréseinek ismertetésére, azok személyes átadására. Az előadásokat követően mód lesz szakmai vitára, észrevételek felvetésére.

A rendezvény helyszíne: Neumann János Egyetem, 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. A konferencia helyszíne közelében található szálláslehetőségek, az aktuális információk és letölthető jelentkezési lap a http://maheg.hu/ felületen érhetők el.