25 éves a Magyar Roncsolásmentes Szövetség

Társszervezetünk, a Magyar Roncsolásmentes Szövetség a 2023. március 21-23. között megrendezett XIII. Roncsolásmentes Anyagvizsgáló Konferencia és Kiállítás keretében ünnepelte alapításának 25. jubileumát.

A megemlékezésnek otthont adó konferencia ez alkalommal a „Roncsolásmentes vizsgálatok a szerkezetek életciklusában” témakört tűzte a tanácskozás központ témájául, melynek keretében bemutatásra került

  • a tervezés és a roncsolásmentes vizsgálatok kapcsolata;
  • a korszerű gyártási folyamatokhoz illeszkedő módszerek, eljárások hazai alkalmazása;
  • az üzemeltetés időszakában, vagy egy üzemidő hosszabbítási folyamat keretében alkalmazott, illetve alkalmazható eljárások hatékonysága és alkalmazásuk tapasztalatai;
  • a szerkezetek, létesítmények megszüntetése/leszerelése során a vizsgálatokkal kapcsolatos elvárások, konkrét tapasztalatok. Ez utóbbi témakör magába foglalta a káresetek okai kiderítése során elvégzett vizsgálatokat is.

A háromnapos tanácskozás megnyitója alkalmából köszöntötte a jubiláló Szövetséget Egyesületünk elnöke, dr Gáti József és adott át Elismerő Oklevelet Dr. Trampus Péter professzor emeritusnak, a MAROVISZ elnökének.

Gratulálunk és további sikeres tevékenységet kívánunk!