43. Balatoni Ankét

A GTE MOL Nyrt. Százhalombattai területi szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület 2023. november 16-18. között rendezte meg a 43. Balatoni Ankétot, melynek tradicionális helyszíne Siófok, a Hotel Magistern volt. A 192 fő regisztrált részvevő – az üzemeltető, a kivitelező, gyártó és karbantartó cégek, a vizsgáló szervezetek, a tervező, szakértő és tudományos szervezetek, kereskedőházak képviseletében – értékes és hasznos tanácskozáson szerezhetett új ismereteket, cserélhette ki tapasztalatait.

Az Ankétot a szervezők “A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásának lehetőségei a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén” címmel hirdették meg, az előadások, és a fórum e gondolatkört járják körül. Az ankét lehetőséget biztosított a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudományos eredmények bemutatására, valamint a lézertechnika széleskörű felhasználási lehetőségének, illetve alkalmazása veszélyeinek ismertetésére. Emellett idén is bemutatásra kerültek tanulságos a meghibásodások, javítások, és terítékre kerültek a szakterületet érintő jogi változások is.

Ez alkalommal is átadták immár hatodik alkalommal a “Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért díjat“, amelyet azok a nyomástartó rendszer tervezők, fejlesztők, gyártók, üzemeltetők, vizsgálók, oktatók, hatósági szakemberek kaphatják, akik munkájuk során huzamosabb időn keresztül az alapítói célban megfogalmazott tevékenységet végeztek. Ez alkalommal Wiegand Krisztina, a TÜV Thüringen Hungary Kft. ügyvezetője vehette át a rangos elismerést.

A jövő évi, immár 44. Balatoni Ankét időpontja 2024. november 14-16. helyszíne változatlanul Siófok, a Hotel Magistern.