Beszámoló a Nemzetközi Hegesztési Intézet (IIW) 75. Közgyűléséről

Az IIW 75. Közgyűlését és Nemzetközi Konferenciáját (Annual Assembly and International Conference) Tokióban rendezte meg 2022. július 17-22 között, a szűnni nem akaró COVID-19 járványra tekintettel hibrid formában. A 800 körüli résztvevőből 600 fő a helyszínen, míg megközelítőleg 200 fő online formában vett részt a rendezvényen.

Az ülésekre az előzetes programterv alapján közép-európai időszámítás szerint 02:00 – 13:00 között került sor. A hazai szakembereket, illetve a hegesztésben érintett szakmai közösségeket Dr. Jármai Károly egyetemi tanár, a MAHEG IIW MNB elnöke, Borhy István a MAHEG IIW MNB titkára és Bakos Levente a MAHEG elnökségi tagja online formában, valamint dr. Gáspár Marcell (Miskolci Egyetem), dr. Raghawendra Pratap Singh Sisodia (Miskolci Egyetem), dr. Kővágó Csaba (Állatorvostudományi Egyetem) és Tóth Tamás (Technische Universität Braunschweig) a helyszínen képviselte a rendezvényen.

A szakemberek részvételét az OTKA, a Magyar Hegesztési Egyesület, illetve a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés támogatta.

Az érdeklődők a Hegesztéstechnika 2022/3 és 2022/4 számaiban részletes beszámolót olvashatnak a delegátusok munkájáról és az egyes Bizottságokban folyó szakmai tevékenységről.