Dr. Jármai Károly professzor a Kassai Műszaki Egyetemen díszdoktora

Jármai Károly professzor a MAHEG tagja és tisztségviselője 2021 október 22-én a Kassai Műszaki Egyetemen díszdoktori oklevelet vett át a két egyetem közötti hosszú távú szakmai együttműködésért, a nemzetközi projektekért, a szakmai kapcsolatok erősítéséért. Jármai Károlynak 1981 óta van kapcsolata a TUKE Építőmérnöki Karának Acélszerkezeti Tanszékével.

Számos közös kutatást végeztek, cikkeket publikáltak. Részt vettek egymás konferenciáin, a tudományos bizottságokban segítve a szakmai munkát. Közös európai projektben vettek részt Acélszerkezetek tűzvédelme tárgyában. A több évtizedes szakmai és emberi kapcsolatok elősegítették a két egyetem közötti együttműködés mélyítését. Rektorhelyettesként Jármai Károly 2013-17 között fokozott figyelmet fordított a két egyetem kapcsolatának erősítésére egyetemi és kari szinten egyaránt.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja is. Két díszdoktori avatás történt. A másik díjazott Szűcs Péter professzor a Földtudományi Karról volt, aki jelenleg rektorhelyettes.