Életmű Díj átadása az Ipari gáz Ankéton

A XXX. Jubileumi Nemzetközi Hegesztési Konferencia online lebonyolítása miatt a MAHEG kitüntetések átadására nem kerülhetett sor ez év januárjában, így egy-egy kiemelt MAHEG rendezvény ad alkalmat ezen elismerések díjazott részére történő átadására.

Az október 14-ei, a Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetének könyvtárában lezajlott, három díjazott köszöntését követően, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon megrendezett Ipari Gáz Ankét adott lehetőséget a következő díjátadásra.

Az Ankét megnyitója keretében egy újabb, az Egyesület érdekeinek előmozdításában és az emberi értékek gyarapításában kifejezett példamutató tevékenységet végzett személy elismerésére került sor. Dr. Gáti József, c. egyetemi docens, nemzetközi hegesztőmérnök, a Kassai Műszaki Egyetem díszdoktora, több mint 45 éves, a hegesztés és anyagtudomány terén végzett kiemelkedő oktató és kutató tevékenysége, valamint a hegesztés szakterület hazai és nemzetközi képviselete terén végzett munkássága, életműve elismeréséül Életmű Díjat vehetett át Gyura László főtitkártól.