Tanácskoztak a hegesztők

A május 19-én sikeresen lezárult a XXXI. Nemzetközi Hegesztési Konferencia Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen. Megnyitó ünnepség során kerültek átadására azon kitüntetések, mellyel a hegesztő közösség szolgálatában, fejlődésének elősegítésében, kimagasló, példamutató tevékenységet végző szakembereket ismeri el. 

A május 19-21. között lebonyolított tanácskozás során a plenáris ülés keretében négy átfogó szakmai előadás hangzott el, a hét szekcióban további 26 előadást követhettek nyomon a résztvevők. Bemutatták kiemelkedő kutatási eredményeiket a Rittinger János diplomafeladat/szakdolgozat pályázat és a Tudományos Diákköri Konferenciák győztesei. A Konferencia fő támogatói − a Flexman Robotics Kft., a Linde Gáz Magyarország Zrt. és a Messer Hungarogáz Kft. − vezető munkatársai látványos előadásai betekintést adtak az általuk képviselet szakterület legújabb eredményeibe.

A résztvevők üzemlátogatáson vehettek részt az Autoflex-Knott Kft., és a Hilti Szerszám Kft. üzemcsarnokaiban, valamint mód nyílt az Egyetem laboratóriumainak megtekintésére is. Konzultálhattak a kiemelt támogatók, a Froveld Kft. és a Crown International Kft., valamint a REHM Hegesztéstechnika Kft. és a Syrius-Tech Kft. szakembereivel.

A jelenlévők véleménye alapján sikeres tanácskozásra került sor, mely nemcsak a szakmai ismeretek átadását biztosította, hanem – időbeosztása révén – lehetőséget adott a kötetlen megbeszélésekre, a szponzorokkal történő konzultációkra, a kapcsolatok kialakítására és bővítésére, baráti beszélgetésekre is.